آی پی و کاربرد آن در حضور و غیاب

آی پی و کاربرد آن در حضور و غیاب

آی پی و کاربرد آن در سیستم های حضور و غیاب

 

 

آی پی | IP چیست؟

 

آی پی، IP و یا IP Address؛ نشانی پروتکل اینترنتی است که به تمامی دستگاه های متصل به شبکه اینترنت تعلق میگیرد.

تمامی دستگاه های متصل به شبکه ( شبکه داخلی و یا شبکه اینترنت سراسری ) به یک آدرس برای ارسال و دریافت اطلاعات به / از شبکه و یا سایر دستگاه ها نیاز دارند. آی پی همین آدرس اینترنتی است که برای ارسال و دریافت داده ها مورد نیاز است.

در ابتدا آی پی ورژن 4 یا IPV4 بوجود آمد اما به مرور زمان و افزایش تعداد کاربران شبکه اینترنت و نیاز به آدرس آی پی های بیشتر، پروتکل ورژن 6 و یا IPV6 نیز بوجود آمد که امکان تعریف محدوده آی پی های بیشتری را در اختیار عموم قرار میدهد.

آی پی به دو گروه داینامیک ( پویا ) و استاتیک ( ایستا ) تقسیم میشود. آی پی داینامیک، با هربار اتصال به شبکه اینترنت تغییر میکند و توسط سرور میزبان تعیین میشود اما آی پی استاتیک بصورت کاملا ثابت است و میتوان از ارائه دهنده سرویس اینترنتی تهیه کرد.

 

 

کاربرد آی پی در حضور و غیاب

 

در سیستم های حضور و غیاب، داده های تردد ذخیره شده در دستگاه، توسط نرم افزار حضور و غیاب پردازش میگردد و از این رو نیاز است اطلاعات از دستگاه حضور و غیاب به نرم افزار حضور و غیاب ( نصب شده بر روی سیستم کامپیوتر ) منتقل گردد.

   | بیشتر بخوانید : نرم افزار حضور و غیاب و اهمیت آن   

در برخی از موارد و در صورت فواصل زمانی زیاد بین دوره های فراخوانی اطلاعات از دستگاه حضور و غیاب، متصدیان و کارفرمایان از فلش USB استفاده میکنند. همچنین با متصل نمودن دستگاه حضور و غیاب به شبکه اینترنت داخلی، میتوان داده های تردد را بصورت آنلاین و سریع تخلیه نمود.

دستگاه های حضور و غیاب از دو طریق LAN و Wi-Fi به سیستم شبکه داخلی متصل میشوند. دستگاه داری آی پی پیش فرض میباشد که از طریق منوی مدیریت / ارتباط / شبکه / آی پی، میتوان آنرا تغییر داد و یک آی پی آزاد در رنج شبکه مجموعه به آن اختصاص داد. پس از اینکه دستگاه حضور و غیاب به شبکه متصل شد و آی پی آن در رنج شبکه قرار گرفت، از طریق سیستمی که نرم افزار حضور و غیاب روی آن نصب شده ( سیستم کامپیوتر نیز باید به همین شبکه متصل باشد ) اقدام به تست اتصال ( ping ) آی پی دستگاه میکنیم. در صورتیکه اتصال به درستی انجام شده باشد، پینگ دستگاه را خواهیم داشت. اکنون از طریق نرم افزار حضور و غیاب، فرمان ارتباط با دستگاه را اجرا میکنیم. اطلاعات تردد به سرعت در اختیار ما قرار خواهند گرفت.

بسیاری از دستگاه های حضور و غیاب امروزی، به قابلیت وب سرور داخلی مجهز هستند که با استفاده از این قابلیت نیازی به فراخوانی دستی از طریق نرم افزار نیست و به محض ثبت تردد روی دستگاه، اطلاعات از طریق وب سرور دستگاه، به سیستم شبکه و از آنجا به نرم افزار منتقل میگردد.

در بسیاری از مجموعه ها، بدلیل تعداد نفرات زیاد و همچنین بخش های متفاوت، از چندین دستگاه حضور و غیاب استفاده میگردد. تمامی این داده ها از همین طریق و با اتصال دستگاه به شبکه، به نرم افزار حضور و غیاب که ممکن است روی یک سیستم یا سرور و یا روی وب در حال اجرا باشد منتقل میگردد و بصورت یکپارچه مورد استفاده قرار میگیرد.

در برخی موارد ممکن است بین دستگاه حضور و غیاب و سیستم کامپیوتری که نرم افزار روی آن نصب است، امکان ارتباط درون شبکه مهیا نباشد. در این موارد میتوان با تهیه یک آی پی استاتیک ( از ارائه دهنده سرویس اینترنتی که از آن استفاده میکنید ) ارتباط بین دستگاه و سیستم کامپیوتر را برقرار کرد. توجه کنید که آی پی استاتیک میبایست برای محلی که دستگاه در آن نصب است تهیه گردد.

همچنین یکی از مهمترین کاربردهای آی پی در سیستم های حضور و غیاب، امکان ارائه خدمات از راه دور میباشد. در بسیاری از موارد، مشکلاتی از قبیل قفل شدن دستگاه، از راه دور و توسط پشتیبان سیستم حضور و غیاب قابل حل شدن است.

ترجیحا دستگاه حضور و غیاب با قابلیت اتصال به شبکه را در اولویت خرید خود قرار دهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *